Temperament

Maine coonen är en snäll, lugn och charmig katt. Den är ofta lekfull även som vuxen och nästan lite clownlik.

Ett bra sätt att beskriva maine coonens temperament är vänlig. Av vissa kallas Maine coonen "The Gentle gigant" Den har lätt att komma överens med andra katter.

Maine coonen har ett lite speciellt läte. Den säger oftast inte "mjau" som andra katter, utan snarare "brrrp". Dessutom kan man ibland få höra ett mycket säreget kvittrande läte.

Maine coonen är ganska så hundlik i sättet, de vill alltid vara med överallt och se vad den övriga familjen har för sig. Det är ganska så vanligt att de har en "favorit" matte/husse men de är snälla & trevliga mot alla. De är sociala, snälla katter som trivs att vara innekatter, de är okomplicerade i sättet och fungerar i allmänhet bra ihop med hundar.

Många Maine cooner gillar att apportera olika saker man kastar åt dem. De krafsar ofta brevid sin vattenskål/matskål, gamla urvanor att gömma/gräva upp sin mat?

Maine coonen är som sagt en väldigt social katt och ogillar att vara ensam någon längre stund. En annan kattkompis kan vara bra om man är borta från hemmet längre stunder.